środa, 12 września 2012

Lodówkowa owsianka


Wszędzie jej pełno. Jako zagorzała zwolenniczka płatków owsianych pod każdą postacią i o każdej porze dnia i nocy musiałam spróbować. Werdykt następujący: genialne rozwiązanie na drugie śniadanie. Niewątpliwym plusem zadaje się też być możliwość zakręcenia i zabrania ze sobą. 





Dwie małe porcje, lub jedna duża

Składniki:
pół szklanki płatków owsianych
pół szklanki jogurtu naturalnego
pół szklanki mleka
łyżka nasion słonecznika
łyżeczka miodu
łyżka wiórków kokosowych
szklanka malin
łyżka cukru


Wymieszać płatki z jogurtem, mlekiem, nasionami słonecznika i miodem. Przełożyć do słoiczka, zakręcić i wstawić do lodówki na minimum 5 godzin, a najlepiej całą noc. Rano zmiksować maliny z cukrem, nałożyć na owsiankę, posypać kokosem

Kalorie (porcja duża): 550kcal

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz