Pół godziny na obiad to nie zbyt wiele, ale dwukierunkowi studenci, tacy jak ja są często skazani na opanowanie tej sztuki do perfekcji. Nicy wykwintnego, zwykła mieszanka 'na winie', ale za razem jedno z moich ulubionych dań. Jedzenie na szybko, wpis na szybko, zdjęcia na szybko.
Dwie porcje
Składniki:
100 gr ulubionego makaronu
tuńczyk z puszki
pół papryki
puszka pomidorów
pół łyżeczki sosu worcestershire
mała cebula
sól, pieprz
pół łyżeczki ziół prowansalskich
pół łyżeczki ziół prowansalskich
łyżeczka oliwy z oliwek
2 łyżki startego parmezanu
mały ząbek czosnku
Makaron gotujemy al'dente w osolonym wrzątku przez 8 minut. Na łyżeczce oliwy podsmażamy posiekaną cebulkę i czosnek, dodajemy paprykę. Smażymy chwilę i wlewamy pomidory, zmniejszamy ogień i dusimy aż sos zgęstnieje i Dodajemy makaron, dusimy razem z sosem, żeby przeszedł jego aromatem. Kiedy zgęstnieje, a pomidory się rozpadną dodajemy tuńczyka, sos. Doprawiamy pieprzem, solą i ziołami. Posypujemy parmezanem i szybko zjadamy.
Kalorie(w porcji): 250kcal
Uwielbiam to danie :) Makaron i tuńczyk to połączenie chyba idealne. Jeszcze tylko dorzuciłabym kilka oliwek.
OdpowiedzUsuńuwielbiam makaron w takiej wersji :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie obiadki:)
OdpowiedzUsuńPycha !:)
OdpowiedzUsuńszybko, szybko, a jak pysznie!:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ten makaron :)
OdpowiedzUsuń